Manzemeler 3-4 kişilik
İç manzemeleri; 2kğ. Haşlanmış patates-1ç.bardağı sıvı yağ- 3 kuru soğan-
1t. kaşığı karabiber-tuz
Hamur için,1kğ. un-tuz-su
Sos için ;tereyağı-pulbiber 2 baş ezilmiş sarımsak-bir miktar su
Haşlandıktan sonra yağda kızartarak da yenir.
Haşlanmış patetes ezilir.Kuru soğan ince doğranır sıvı yağda kavrulur.Patetes ,kavrulmuş soğan
karabiber,tuz yuğrulur.
Un ,su, tuz ile orta sertlikte hamur yapılır. Yufkadan biraz kalın açıp kalıpla kesilir.
Kesilen parçalara iç manzemeden 1 tatlı kaşığı kadar koyup resimde ki gibi kapatılır.
Kapatma işlemini iyi yapmışsanız haşlarken açılan olmaz.
Kapatılan hıngallar birbirine değmeden tepsiye dizilir.
Büyük tencerede kaynayan su içine atıp haşlanır.
Pişen hıngallar süzgeçle alınır.
2 ayrı sos hazırlanır. Sarımsak ezilir bi miktar soğuk su ilave edilir ki sarımsağın acısı çıksın.
Tereyağı pul biberle kavrulur.
Benim dayanamadığım, her seferinde az yiyeceğim deyip kendime engel olamadığım bir lezzet.
Birde patates seçimi lezzet açısından önemlidir.
Haşlanmış hıngallar soğuduktan sonra yağda kızartarak kahvaltı ve çay saatlerinde servis yapılabilir.
Türkan Hanım, bizler (annemler ve ben) kıymalı sirkelisini yapıyoruz. Patateslisini de severiz. Ellerinize sağlık. Çok sever fazla kaçırırım ben de bunu;) Sevgiler, Selamlar.
YanıtlaSilHandan Hanım kıymalısı da yapılıyor,ama sirkeyi nasıl kullanıyorsunuz?Sevgiler...
SilOooo çok güzel görünüyor. ben bunu sarımsaklı yoğurtla yerim. :)
YanıtlaSilOrjinalında yoğurt yok ama öylede yenebilir.
SilAllahım nasıl canım çekti.. Yapmaya kalksam çok zahmetli.. Bir çerkez arkadaşımda bunun tavuklusunu yemiştim..
YanıtlaSilEllerine sağlık mükemmel ötesi görünüyor..:))
Evet böyle görünce insanın canı çekiyor,yemek tarifleri veren arkadaşları gezerken bende bunu yaşıyorum.Ama zahmetli gibi görünse de muhakkak deneyin derim...
YanıtlaSilPatatesli tarifleri her zaman dayanılmaz bulmuşumdur.buda harika bir lezzet. Hiç yemedim ama bundan eminim.görüntü öyle söylüyor. Elinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim Fatma Hanım...
YanıtlaSilBunu ben de yemiştim ama sanki ismi başkaydı,sizden iyi bilemem tabiki ama yine bir çeçen arkadaştan duymuştum.Tam hatırlayamıyorum kurzunuş gibi birşeydi sanırım.Daha iyisiniz galiba,Allah başka dert vermesin inşallah.
YanıtlaSilİsim yöreye göre değişebiliyor,bu daha çok Kafkasya dan geldikleri yerlede ilgili.. Şimdi daha iyiyim, amin..
Silçok güzel görünüyor ellerine sağlık. bende bir çerkez gelini olarak değişik bir kaç yemek öğrenebildim. ama uygulama konusunda başarılı değilim. burda halujka diyorlar isimler farklı olabiliyor sanırım. ama çok lezzetli. afiyet olsun.
YanıtlaSilTeşekkürler, evet isim değişebiliyor.Sizin gibi birinin başarısız olacağını zannetmiyorum, ufak tefek hatalar olsada yapmaya devam edin zamanla istediğiniz neticeyi alırsınız..
YanıtlaSilBERAT➷┊➷KANDİLİNİZ➷┊➷MÜBAREK ➷┃➷OLSUN➷┃HAYIRLI PAZARLAR ➷┃ ➷┃ ➷┃
YanıtlaSil░░░░░░░(¯`´¯)Hakkı Sevenlerden
░░░░░░(¯`´¯)Hidayete erenlerden
░░░░░(¯`´¯)Resulu görenlerden
░░░░(¯`´¯)Cennete girenlerden
░░░(¯`´¯)Günahları affedilenlerden
░░(¯`´¯)Olmanız dileğiyle.inşaALLAH
░(¯`´¯)RABB'İM SİZLERDEN RAZI OLSUN
░(¯`´¯)HERŞEY GÖNLÜNÜZCE OLSUN
░(¯`*•..ڪےevgilerimle..•*´¯)
°⊱• ▐▀▌▐ ░▌░▐▀▌▐░▌ °⊱• °⊱•
°⊱• ▐▀▌▐▄▐▄ ▐▀▌▐▀▌C.C Kalbinizden Gelen
┊Bütün┊ Dualarınızı┊ Kabul┊Ve┊Makbul┊Etsin┊inşaALLAH
┊ ➷┊ ┃【 AMİN 】 ┃ __________
AMİN..
YanıtlaSilÇok güzel görünüyorlar,biz genelde kayınvalidemle yaparız,onlar patatesli değil de kıyma ve soğanla yapar.Ben ikisine de bayılırım...Elinize sağlık!Ben de bloğuma beklerim...http://benbuara.blogspot.com/
YanıtlaSilTürkan hn ellerinize sağlık çok güzeller çokta severim bizde yaparız buna patatesli kürze deriz etlisinide yaparız yukarıda handan hn söz etmiş sirkeli aynen o şekilde yaparız etin içine sirke,soğan,tuz,karabiber katıp 1 gece bekletiriz ertesi gün etli kürze olarak yapar yeriz mükemmel olur :) yapanlara yiyenlere afiyet olsun....
YanıtlaSil