13 Şubat 2013 Çarşamba

Organik ekmek ve yoğurt


Ekmeğimi 6 yıldır kendim yapıyorum.






Gördüğünüz gibi makinam Moulinex









Sütü hep aynı sütçüden alıyorum.Klasik yöntemle yoğurt yapıyorum,makinaya gerek yok.

18 yorum :

  1. Harika yaa.... Doğalı gibi var mı. Çok güzel görünüyorlar ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Cerenciğim organik ürünlerin arkası gelecek.

    YanıtlaSil
  3. ben de kendi ekmeğimi kendim yapıyorum ondan da eksik kalmadım Ceren selam burada da mı karşılaştık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katkı maddelerinden ne kadar uzaklaşırsak o kadar iyi.

      Sil
  4. Senden de bu beklenirdi selcen bensadece kendi yoğurdumu kendim yapıyorum ekmeğe de umarım başlarım :)

    YanıtlaSil
  5. Hayırdır Türkan ablacım merak ettim şimdi :)

    YanıtlaSil
  6. cerencim ben yörüğüm, bir yörük evde ekmek, bazlama, yufka yapmazsa daha ne yapar ki? bunlar default gerekliliklerimizden bizim:)))

    YanıtlaSil
  7. hatta ben size bizim usul bir ekek tarifi yayınlayayım dur.

    YanıtlaSil
  8. hep istediğim bişey şu ekmek yapma makinesi.Bir türlü alamadım:( İnsanın kendi eliyle içine sinerek ekmek yemesi ve yedirmesi kadar güzel bişey var mı?

    YanıtlaSil
  9. Ekmek makinası olmadanda yapılabilir.Uzun kek kalıbı kullanabilirsiniz,tepsi bile olur.

    YanıtlaSil
  10. Evet, bence de elle de yapılabilir tabii ki.Makineyle de farklı bir tat oluyordur herhalde.Şekli de çok hoş olmuş baksanıza.Bir ara ben de makine almayı düşündüm sonra vazgeçtim.Onu al bunu al ev elektrikli eşya doldu. :)))

    YanıtlaSil
  11. Makinayla yapınca yoğurma, mayalanma gibi aşamalarla uğraşmıyorsunuz.Tencerede ekmek yapanda var.Her türlü olabilir. Önemli olan tam buğday onu olması,katkı maddelerinden uzaklaşmak.

    YanıtlaSil
  12. Evet,en doğrusu da o gerçekten.Sevgiler.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...