24 Nisan 2013 Çarşamba
Evde Elma Sirkesi Yaptım
Elma kabuklarıyla tamamen doğal sirke yapabilirsiniz.Sirkenin şifalı yönleri vardır ayrıca dezenfekte edicidir.Bulaşık makinanızın parlatıcı gözüne bile koyabilirsiniz.
Cam kavanoza 3 /1 kadar su ve elma kabuklarını ilave ettim. Mayalanmayı kolaylaştırmak için
1 çay kaşığı tuz , 1 tatlı kaşığı sirke koydum,üstünü tül ile kapatıp 2 ay beklettim.
Üstünde oluşan tabakaya sirke mayası denir.
Üstünden aldım,süzgeçten geçirdim.
Mayayı atmadım tekrar sirke yapacağım kavanoza alıp yeniden sirke kurdum.
2.si mayadan dolayı daha çabuk sirkeye döndü.
Sirke çok lezzetli , kokusunda bile ekşi tadını hissede biliyorsunuz.
Marketlerde satılanlardan tamamen farklı .
Etiketler:
elma
,
elma sirkesi
,
evde elma sirkesi yapımı
,
organik sirke
,
YEMEK
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
herşeyin en doğalı en güzeli ellerinize sağlık
YanıtlaSilDoğalını yapabilecellerimi yapmaya çalışıyorum.Katkı maddelerinden ne kadar uzaklaşa bilirsek o kadar iyi..
YanıtlaSilBende elma sirkesini evde yapıyorum.haklısın böyle şeyleri ne kadar evde yaparsak o kadar iyi.ama ben üstündekinin tekrar kullanıldığını bilmiyordum.öğrendiğim iyi oldu.sağol canım
YanıtlaSilİyi yapıyorsunuz Fatma hanım ,yapmaya devam.Sizde sağolun..
SilHarikasınız ..kolaymış.inşallah ben de yapabilirim.sevgiler
YanıtlaSilYapılmayacak bir şey değil yaparsınız.
SilVallahi bravo Türkan Hanım, son derece doğal ve sağlıklı..Annem de yapmıştı ama ben fırsat bulup henüz denemedim. Bu arada ne kadar teşekkür etsem azdır, az önce iş yerime öğlen postasıyla zarfım geldi, çok ama çok teşekkürler:) çok değerli bu tohumlar. Dilerim koşuşturmacam sırasında güzel bir şekilde değerlendirip ekebilirim. Bahçemiz yok ne yazık ki, balkona ekmek durumunda kalabilirim. Eh bu arada Allah bahçe verirse ona da ekebilirim. Kucak dolusu sevgi ve selamlar:)
YanıtlaSilAnnenizin yaptığını biran önce deneyin.Hiç önemli değil,tohumları değerli bulmanıza sevindim.Tohumları balkona ekecekseniz saksı başına 1tane tohum ekersiniz.Sonradan büyük saksıya aktarırsınız.Çevrenizde bahçeye ekebilecek varsa tohumlardan verirseniz,bu lezzeti başka kişilerde tadar.İnşallah sizinde bahçeniz olması dileği ile...bendende kucak dolusu sevgiler...
YanıtlaSilne kadar güzel doğal sirke marketten aldıklarımızın içine neler konuyor bilmiyoruz ellerine sağlık türkan ablacığım
YanıtlaSilSağolasın Cerenciğim.
YanıtlaSilTeşekkür ederim,kavonazakapak koymadan tül kapatıp lastik taktım.Yaptığınız sirkeyi 1 sene kullanabilirsiniz.
YanıtlaSildenemek isteyipde bir türlü deneyemedim bu sirkeyi. ama yapımı çok kolay göründü. hemde çok doğal. artık denemek şart oldu. ben elmaların ve diğer bazı meyvelerin kabuklarını atmaya kıyamadığım için kurutup kışın ıhlamur çayına katıyorum. şimdi sıra sirkede inşallah.bu güzel paylaşım için teşekürler
YanıtlaSilBencede deneyin zaten çok kolay,meyva kabuklarını kurutmakta iyi fikir, bende teşekkür ederim.
YanıtlaSilZayıflamak için elma sirkesi almayı düşünüyordum sizin tarifi görünce kendi sirkemi kandim yaparım artık inşaAllah! :) çok sağolun ellerinize sağlık. :)
YanıtlaSilHazır alacağınız sirkenin şifalı yönü olmaz,kendiniz yapın zaten kolay; önemli değil..
SilÇok da basitmiş, deneyeceğim inşallah.. sevgiler :)
YanıtlaSilKolay deneyin..Sevgiler
Silelinize sağlık çok güzel şeyler yapmışsınız sizi yeni keşfettim bundan sonra takipçinizim...
YanıtlaSilÖncelikle hoşgeldiniz;bende sizi takibe aldım...
YanıtlaSilÇok faydalı bir paylaşım olmuş. Ellerinize sağlık. Afiyetle tüketin.
YanıtlaSilgüzel ve faydalı bu paylaşım için teşekkürler, hep düşündüm ama bir türlü gerçeklerştiremedim bu sirke olayını, sanırım beceremem diye korkumdan cesaret edemedim, ama görüntü o kadar güzelki, insanın su niyetine lıkır lıkır içesi geliyor. Teşekkürler...
YanıtlaSilBu arada hemen takibe aldım sizi, bende beklerim ;D sevgilerimle...
Hoşgeldiniz,sirke düşündüğünüz gibi çok lezzetli sizde hemen deneyin.Kendinizi bu doğal üründen mahrum bırakmayın ,yapımıda çok kolay.Önce sizi ziyaret ettim bendende sevgiler..
YanıtlaSil