Ev yapımı sucuk yapım zamanı geldi ve bu sefer yapım aşamalarını resimli anlatıyorum.
Alışılanın tersine bizim sucuklar kesilince kare oluyor. Ama için de ne olduğunu biliyorum
Et istediğimiz gibi kıymaya dönüşüyor, baharatlar güvendiğimiz aktarcıdan daha ne olsun.
Sucuk Malzemeleri
12 kğ yağlı kıyma için --3 kğ kıyma için
60 gr -- 15 gr karabiber
320gr -- 80gr kırmızı toz biber
200gr --50 gr kırmızı acı biber
480 gr --120 gr kimyon
1 kğ --250gr sarımsak
tuz
Sarımsaklar ezilir. yağlı kıyma (kaburga üstü) ve diğer malzemeler kaba alınır.
Malzemeler özleşene kadar yoğrulur. Bu işlem 3 gün yapılır.
Tadını kontrol etmek için küçük parçalar yapıp pişirebilirsiniz.
Damak tadınıza göre baharat ilave edebilirsiniz.
Sucuğu doldurmak için tülden torbalar diktim.
Siz kasabınızda bağırsağa doldurtabilirsiniz.
3 gün yoğrulup özleşen harcı torbalara katıyorum.Yaklaşık 2 cm kalınlığında.
Torbanın ağzını dikiyorum .
Bütünleşmesi için oklava yada merdaneyle bastırıyorum.
Bütün harcı aynı şekilde torbalara dolduruyorum.
Torbalar kuruması için asılıyor.
Yaklaşık 10-12 gün sonra torbadan çıkarıp şeritler halinde kesiliyor.
Torbaya kesilen kısımlar dışarı gelecek şekilde yerleştiriliyor.
İstenen kıvama gelen sucuklar poşetlenip dondurucuda depolanıyor.
İstediğiniz zaman dilimleyerek tüketebilirsiniz.
Tabii ki tost, pizzada da kullanabilirsiniz.
geniş ağızlı bir huniyle oklava yardımıyla barsağa da doldura bilirsin.ellerine sağlık ev yapımı sucuğun tadını hiçbirsey tutmaz.
YanıtlaSilBağırsağa doldurmak istemedim, ama sizin önerinizde akıllıca...
SilEllerine sağlık. Biz de yaptık ve makineyle bağırsaklara doldurduk. Nefis oldu. İçine yeni bahar da koymuştuk. Sadece bir kangal kaldı. En kaliteli sucuktan bile daha güzel oluyor. Afiyet olsun.
YanıtlaSilEvet Yelda Hanım çok lezzetli ,size de afiyet olsun.
Silaaa bu sucuklardan görümceme her sene yaptırırız tadı mükemmel oluyor :) emeğinize sağlık
Silo da tülbentlerde muhafaza eder sanırım belli bir zamanı var yapmak için senede bir defa para yollayıp rica ederiz Allah razı olsun o da bizi kırmaz.
yanlız istanbula gelince çok fazla dayanmıyor acaba buz dolabı poşetine koyup dolapta muhafaza etsem nasıl olur.
Ellerinize sağlık... Leziz görünüyor :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim.
YanıtlaSilAh ah, ev sucuğu gibisi var mı, içinde ne var ne yok biliyorsun. Çocukluğumda babam yapar, evde herkes seferber olup yardım ederdik. Ellerinize sağlık, keyifle afiyele yeyin.
YanıtlaSilSevgilerimle
Teşekkür ederim.
Silellerinize sağlık türkan hanım.afiyetle tüketin
YanıtlaSilSağolun Fatma Hanım..
SilEn güzelini yapmışsınız,eline sağlık...Yiyoruz ama içimiz alarak da yemiyoruz.Bir keresinde eşim de yapalım demişti,ne bileyim kıymanın bütün yağlarını seçmiştim.Sonuç ne mi oldu,kafana vursan kafan kırılır cinsinden sert oldu ve yiyemedik maalesef...Sucuk kıyması meğer yağlı olurmuş!?...
YanıtlaSilEvet sucuk kıymasının yağlı olması lazım. Bence bir kez daha deneyin...
Silelinize sağlık ev yapımı başka, bende yapıyorum kızartıp koyuyorum dondurucuya lazım olunca elime geliyor,hazırların içi katkı maddesi dolu ev yapımını tercih edenlerdenim
YanıtlaSilNe iyi yapıyorsunuz, katkı maddelerinden uzaklaşarak aile sağlığımızı da korumuş oluyoruz..
Silbizim evde en sevilen kahvaltılıktır, acaba becerebilir miyim, ellerinize emeklerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgili Noblesse ,eminim sizde yaparsınız. 1 kğ kıymadan deneyin, hatta kurumadan küçük parçalar halinde pişirip tadın.Göreceksiniz satılan sucuklarla arada ki farkı..
Silellerinize sağlık çok güzel olmuş evde yapılanın yerini hiç bir şey tutmaz içinde neler olduğunu bilerek içiniz rahat yiyorsunuz size afiyetler olsun selamlar...
YanıtlaSilTeşekkür ederim.
YanıtlaSilÇocuklar küçükken bende yapardım uzun zamandır yapmıyorum.Tarifinizi kaydettim denemek isterim.Ellerinize sağlık.Sevgilerimle..
YanıtlaSilMehtap Hanım tariften memnun olursunuz eminim, damak tadınıza göre acı biberi artırabilirsiniz.Benden de sevgiler..
YanıtlaSilBu güzel ev yapımı sucuktan daha önce de bahsetmiştiniz ama hatırladığım kadarıyla ama yapım aşamaları fotoğrafları yoktu gerçekten. Böylece tarifiyle, yapım aşamalarıyla çok güzel bir paylaşım olmuş Türkan Hanım, bence evde yapılan kadar güzeli sağlıklısı yok, hele ki, tülden yaptığınız paketler bence çok çok özel bir fikir ellerinize emeklerinize sağlık:)) Afiyet olsun bu arada;)) Sevgiler.
YanıtlaSilellerinize sağlık
YanıtlaSilben ilk defa görüyorum evde sucuk yapıldığını ve inanılmaz hoşuma gitti eminim tadı enfestir
vede güvenilir kim bilir bizim marketten aldıklarımıza neler katıyorlar gayette anlaşılır birşekilde anlatmışsınız ağzınıza sağlık
Abla ben şimdi eşimede dedim alip denicez insallah ama ne zaman :) hem bol bol yeriz hemde icinde ne oldugunu biliriz valla Allah razi olsun afiyetle yiyin insallah 💞
YanıtlaSilKışın yapsak olurmu
YanıtlaSil