15 Şubat 2013 Cuma

Ev yapımı sucuk

Pazar kalvaltılarının  gözdesi



Benim sucuklar kare oluyor.  Olsun en azından ne yediğimi biliyorum.






Karışımı tül torbalarda 1 ay kadar bekletiyorum.



Sonra  şeritler halinde parçalıyorum.



Poşetleyip derin dondurucuda  depoluyorum.

15 yorum :

  1. İyi fikirmiş valla süper. Ellerine sağlık Türkan ablacım:)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Cerenciğim.Yine ilk yorumu kaçırmadın sıkı takipçimsin.

    YanıtlaSil
  3. Bencede en iyisini yapmışsınız.insan ne yediğini bilmeli.elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. merhaba, başlığı görünce çok sevindim ben de bunu arıyordum, yapılışını tamamen anlatır mısınız lütfen, Berrin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz,sucuğu 1 senelik ekim ayında yapıyorum.Kaburgadan kıyma yaptırıyorum.Baharat oranlarını ve yapılışını resimleriyle bir dahaki yapışımda anlatacağım.

      Sil
    2. çok teşekkür ederim tarifinize, mutlaka deneyeceğim Berrin

      Sil
  5. wooaaw süper bir tarif bu :)
    el yapımı olması herşeyin üstünde :)
    ellerine sağlık arkdşım tşkler tarif için

    YanıtlaSil
  6. anaaaam... bi hevesle atladım, manzara harika, canım çekti, ama tarif göremeyince.... hayal kırıklığı :((

    YanıtlaSil
  7. Banu hanım sucuğu bir dahaki yapışımda resimleyip,tarifide vereceğim.

    YanıtlaSil
  8. Inanin harika gorunuyor, tarifi bekliyorum, uzaklarda yasayip sucuk bulamayan biri olarak gercek anlamda ihtiyacim var :)
    Sevgiler,
    Esra

    YanıtlaSil
  9. Esra madem uzaklardasın senı ekim ayına kadar bekletmeyelim. 3kg kaburga kıyma-15gr karabiber-80grtatlı toz kırmızı biber-50gr acı pul biber-120gr kiyon-400gr sarımsak ezilmiş-tuz....Manzemelerin hepsi özleşene kadar yuğrulur,1 gün serin yerde dinlendirilir.2.gün tekrar yuğrulur,bu arada minik parçaları inceltip pişirip tat konturolü yapabilirsiniz.Sonra tülden torbalara koyup torbanın ağız kısmını dikiyorum. 1ay kadar açık havada bekletiyorum. Torbadan çıkartıp dilimliyor, derin dondurucuda depoluyorum. Manzemeleri 1kg göre orantılayıp denemede yapılabilir.

    YanıtlaSil
  10. çok güzel gözüküyor böyle bir tarif bulduğuma inanın çok sevindim bu mevsimde de yapılır dimi havalar hala soğukken dışarda bekletmek sıkıntı olmaz herhalde . çok güzel bir blogunuz var ben de yeni bir blogcuyum takibe aldım sizi benim bloğuma da beklerim vaktiniz olursa sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. Lezzetide çok güzel. Sizde yapa bilirsiniz,havalar ısınmadan deneyin.Blog hakkındaki yorumlarınıza teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...