22 Nisan 2013 Pazartesi

TANDIRDA TAVUK

                                Tavuk tandırda 2,5 saatte pişiyor.Tadı o kadar değişiyor ki inanmazsınız.                                                                                      
                                                

                                                Tavuk geceden bol tuz-kekik-karabiber-kırmızıbiber-biberiye                                
                                                                               ile kaplanır.


                                         Tandırda  odun parçaları yakılarak ısı oluşturulur.


                  Tandırı eşim yaptı.Dışını ısı tuğla ile örüp içine özel küp yerleşti arasınada kum koydu.Tandır istenen ısıya gelince tavuk için hazırladığımız aparata koyup,tandır içine bırakıkıldı.Üstü kapatıldı.

                                                            2,5 saat sonra üstü açıldı.






                                                       Tavuktan akan yağlar kapta birikiyor.

           Tandıra koyarken resmini çekmemiştik,Eskiden kalan kek tenceresine aparat yapıp tavuk                
                                                       görüldüğü gibi yerleştirildi.



                                  Tavuktan çıkan yağ ve suyu dondurucuya saklıyorum,yemeklere ilave ediyorum.

11 yorum :

  1. Yeseniz bir daha başka türde pişmiş tavuk yemek istemezsiniz.

    YanıtlaSil
  2. Türkan Hanım, öncelikle size çok ama çok teşekkür ederim, tohumlar için. Elime henüz geçmedi ama kargo ile miydi, normal posta mı bilemedim ne olur bağışlayın. Bunun dışında bu lezzete söyleyecek söz bulamıyorum, inanın hayran kaldım. Değerli eşiniz de sizin gibi bu tarz hüner isteyen işlere meraklı demek ki, ne güzel çok sever ve çok değer veririm; boş duramayan üreten ve ürettiklerini de paylaşan insanlara, iyi kötü tanımışsınızdır. Maşallah ailecek sizlere, ağız tadıyla yensin her yemeğiniz hayran kaldım doğrusu. Ellerinize sağlık. Bence de böylesini yiyen, bir daha başka türlü istemez kanımca.. Sevgiler ve selamlar.

    YanıtlaSil
  3. Handan hanım posta ile gönderdim, salı tatil çarşamba elinizde olur diye düşünüyorum. Üreten insanları bende çok severim.Tükettiğimizin onda biri olsa..eşimlede bu konuda uyuşuyoruz.Sizinde söylediğiniz gibi başka türlüsü tatsız geliyor,genelde hafta sonları yapmaya çalışıyoruz.Bendende sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. tavuğu pişirmek için ne güzel bir yöntem bulmuşsunuz eşinle.zaten bunu bir yedikten sonra diğer türlüleri tatsız tuzsuz gelir insana.eline sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Aynen söylediğiniz gibi Fatma hanım,ayrıca teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  6. oooo türkan abla döktürmüşsün yine harika görünüyor ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  7. Çok güzeldir o tavuk şimdi. Ama bizim tandırımız yok ki. :(
    Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  8. Evet Yelda hanım çok lezzetli oluyor,yakın olsak tattırmak isterdim.

    YanıtlaSil
  9. Nasıl güzel bir görüntü.Nerdeyse kokusu burnuma geldi. Ellerinize sağlık.Eşinizinde ellerine sağlık .Harika şeyler yapmışsınız blogunuzda .Hangisini beğensem bilemedim :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...